Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разговор с държавния

...
 Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разговор с държавния
Коментари Харесай

Напрежение! Ердоган се закани на Израел

 

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи в диалог с президента на Иран Хасан Рухани, че интернационалната общественост трябвало да даде урок на Израел, обвързван с ескалацията на спора с Палестина. Това написа Ердоган като пост в обществените мрежи и бе препечатан от Риа Новости.

„ Проведох телефонен диалог с президента на Иран Хасан Рухани. Обсъдихме нападението на Израел над Палестина и връзките сред Турция и Иран. Отбелязах, че Турция най-остро реагира на нападенията на Израел и продължава да го прави. Подчертах, че интернационалната общественост е длъжна да съобщи мощен урок на Израел поради безразсъдните им набези “, написа съветската организация като цитира думите на Ердоган.

В петък заместник-председателят на турския парламент по интернационалните въпроси Ахмет Чонкар съобщи, че Турция обмисля да влезе с армия в Източен Йерусалим.

По-рано Ердоган съпостави обострения спор сред Израел и Палестина с „ окупацията “ на Нагорни Карабах. Той акцентира, че в Турция е жарък гнева против Израел, тъй като „ там са минали всички граници “ и даде обещание да помогне на палестинците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР